4 augusti 2017
19:00

Eskilstuna City FK

Referat: Karlslunds IF HFK - Eskilstuna City FK

Karlslunds IF HFK är just nu svårstoppade. Det fick Eskilstuna City erfara ikväll då historien upprepade sig mot förra veckan sköna derbyvinst mot BK Forward. Vinst 3-1 efter en uppryckning i andra halvlek vilket innebär åttonde raka segern och att laget drygar ut sin serieledning i Division 2 Norra Svealand.

Matchen börjar dock inte bra för hemmalaget då det är gästerna City som är aggressiva och har mest kontroll på bollen. Även om killarna kommer in i matchen efter ett tag så märks en skillnad i aggressivitet och spel jämfört med urladdningen från förra veckans lokalderby. Det slarvas en del i uppspelsfasen och det är svårt att hitta medspelare i Citys tuffa press. Närmast för KIF är efter en fint slagen hörna av Christer Lipovac som når Zakariah Epplettes panna och bollen går strax utanför krysset. City å sin sida har några bra hörnor men där, som vanligt, vår målvakt Steffen Kraus har full koll på dessa.

Första halvlek slutar 0-0 och när man summerar den konstaterar man att de som har utmärkt sig mest på ett positivt sätt är försvararna Gabriel Kopkin och Zakariah Epplette samt målvakten Steffen Kraus. En bedömning som speglar matchbilden helt enkelt.

Under den andra halvleken börjar KIF spela så som vi är vana att se dem. Mer rörligt på mittfältet och en hel del lägen som skapas till både mittfältet och anfallet. Kraus får dock göra ett par kanonräddningar i början av den andra halvleken innan vi visar vilka som äger Karlslund Arena.

I den 61:a minuten drämmer Lipovac iväg ett långskott i ribban där returen studsar ut till ett av sommarens nyförvärv, Sebastian Bichler Bergenheim, som gör sin första start i sin andra match för klubben. Bichler Bergenheim spelar ut bollen till vänster till Jake Larsson som driver in bollen i straffområdet och hittar Bichler Bergenheim centralt som gjort en fin och rapp löpning in och som enkelt kan lägga in bollen i öppet mål, 1-0 till KIF! Kul för "Bich" att göra mål i sin debut från start, hans fjärde mål för säsongen då han hann med att göra tre för Karlbergs BK innan flytten till Karlslund.

Sommarens andra nyförvärv, James Gulley, får sedan göra tävlingsdebut i sin nya klubb då han blivit spelklar i början av veckan där han nu byter med Sebastian Loyola Nydén.

Kraus hinner göra en ny fin räddning innan det ringer igen för KIF. I den 72:a minuten sprintar Ibrahim Habib med bollen längs högerkanten och spelar in den till Adam Molin som löper mot första stolpen och trots tuff bevakning slår på volley in bollen i mål, 2-0 och fotbollsgodis serverat! I samband med målet byter Nabil Osman av Jake Larsson på vänsterkanten.

I den 82:a minuten slår inbytte James Gulley en fin genomskärare till Molin som snappar upp bollen och chippar den lätt över målvakten, >3-0
Molin byts efter målet ut till förmån för Daniel Ramberg.

Fem minuter senare kan City reducera till 3-1 efter ett lågt och hårt skott och vi faller tillbaka i gamla synder från den första halvleken och börjar slarva lite igen. City pressar på men kommer inte närmare och KIF vinner rättvist matchen!

Om vi från den första halvleken ska betona vårt defensiva arbete så ska vi definitivt betona det offensiva från den andra halvleken. Tre fina mål framåt och en helt annan rörelse, glöd och igenkänning på hur vi spelar.

Segern innebär att KIF drar ifrån i toppen av en haltande tabell, just nu fyra poäng före tvåan BK Forward som har en match färre spelad.

Häruppe trivs vi, här är vi värda att vara och vi tröttnar aldrig på att vinna och sjunga vår segersång efter matchen!